flavorites.se

Fint som smör

augusti20

kryddsmoriiIbland har man ingen tid till att stå och vispa ihop såser och då är en bra lösning att ta fram en klick smaksatt smör. Blir gott till kött, fisk eller som fyllning i bröd. En liten klick ger mycket smak och när ingen grädde eller annan såsbas slinker med så kan man tillåta sig njuta med gott samvete.

Perfekt att ha liggandes i frysen och det går ganska fort att göra.

 Smakförslag:

 • krossad rosmarin, vitlök och salt
 • rosépeppar, basilika och salt
 • strimlad koriander, limeskal och chili
 • örtagårdskrydda, färsk persilja och salt
 • fetaost, finhackad kokt rödbeta och röd lök

rullasmor

 1. Blanda smör och kryddor i en bunke
 2. Klicka ut på smörpapper
 3. Vik över papperet
 4. Knuffa in med t ex skärbräda
 5. Rulla ihop och vrid till i ändarna
 6. Skriv smaken på rullen och förvara i frysen

Tack till jnoelle.com för instruktionsbilder

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
En kommentar to

“Fint som smör”

 1. den 13 januari 2014 at 5:58 Rick säger:

  Hoppas du hunnit ve4rma upp lite efter den reingga turen idag. Regnar he4r med men jag har ff6rdel som kan he5lla mig inne idag. Har motionscykel se5 jag har i alla fall fe5tt gjort lite tre4ning de4r som jag ska se5 kan ke4nna mig lite nf6jd e4nde5… :) Funderar se5 pe5 att gf6ra en se5n he4r ask med till spillbitar men fe5r idag ff6rst och fre4mst gf6ra i ordning ne5gra kort som ska skickas nu i veckan. Det e4r inte lika kul men helt nf6dve4ndigt!!! c4r se5 glad att denna reingga sommar i alla fall har inneburit att vi fe5r pyssla massor!!! :) Regniga sommar-kramar till dig och ha det se5 bra du bara kan!!!Busan

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: