flavorites.se

Smaklust stoltserar

augusti24

Smaklust var en riktigt rolig upplevelse, kommer boka in kalendern redan nu till nästa gång. På plats fanns fullt med duktiga och entusiastiska matleverantörer som alla var hejdlöst stolta över just sin produkt och det fanns faktiskt en mängd mat att både smaka och köpa; kött, fisk; korv m m - inte alls bara de lustiga honung/senapsburkarna man brukar komma hem med.

Det blev förstås en mängd smakprov på ostar, sylt, korvar, choklad, oliver, fisk, glass.. Ja, till slut lite väl blandat kanske, men det var så inbjudande att just uppleva smaker och höra om dem. Det jag minns mest var nog älgörtsgelé (påminner om fläder), syltade granskott till kött, fantastisk varmrökt fjällröding och vin på björksav. Det sistnämda var oväntat gott – hade ingen aning om att man kan göra vin på björksav och det var i smaken likt en Riesling sa kollegan. Jag nickade och smuttade. Mätta och belåtna traskade vi så småningom hemåt med varsin kasse fynd. 

www.bjorksav.com ska man kunna hitta mer info om vinet.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; Uncategorized

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: