flavorites.se

Sommar möter höst – vinbär & rödkål

september4

Hepp, sommaren kom och for iväg igen. Jisses, vad det gick fort. Den här salladen blir en perfekt crossover mellan sommar och höst. rodkal-och-roda-vinbarFärgerna är lika härliga som höstens och smakerna påminner om sommaren. Gott till kött, tex lamm – eller fläskkotletter.

Ingredienser:

 • 2 msk olivolja
 • 1½ msk rödvinsvinäger
 • 1 tsk kumminfrön
 • 1 dl äppeljuice
 • 1 dl röda vinbär

Strimla rödkålen fint med en osthyvel. Blanda alla ingredienser i en skål och häll i rödkålen. Låt gärna stå 1-2 timmar innan servering så hinner kålen mjukna lite. Vinbären häller man försiktigt i på slutet så att de inte mosas.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; sallad

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: