flavorites.se

Parmaskinka – Crispy chips

oktober15

Parmaskinka au naturel kan vara sagolik god. Med en skiva melon eller oliver och lite ost så är det bara att njuta.

Ett roligt tips eller alternativ till att att äta färsk parma är att rosta skivorna i ugnen. Smaken och sältan kommer fram och den rostade smaken lockar.

parmaskinka-roast

Lägg bara ut skivorna på en plåt, gärna med bakplåtspapper så de ej fastnar. Sätt in i ugnen på 220 grader och vakta. Efter ca 5 min så har skivorna rostats och blivit krispiga - och om möjligt – ännu godare.

parma-salad-tina-rupp-rachel-ray-43929

Skivorna passar jättefint som snacks till drinken eller i en blandsallad med rucola, champinjoner, röd lök och sockerärtor.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
En kommentar to

“Parmaskinka – Crispy chips”

  1. den 23 november 2009 at 4:17 Annelie Sandberg säger:

    Tack för tipset att rosta parmaskinka, det ska jag testa.
    Jag är också svag för Pata negra-skinkan.

    En vanlig antipasto för oss här i Singapore är just parmaskinka, god olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar och färsk basilikblad. Så enkelt men så gott!

    Tack för en helt underbar god blogg/ Annelie

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: