flavorites.se

Kratta och skratta – med höstsoppa

oktober22

Hösten är här och löven faller, faller, faller överallt och kräver uppmärksamhet. Eftersom det tar sån tid att kratta själv så har jag och grannfrun planerat att byta tjänster. Vi krattar hos dem och sedan kommer de till oss. Kratta och skratta låter väl som ett bra koncept, mycket trevligare än kratta-kratta själv, eller hur?

När jobbet är gjort så avnjuts en soppa. Mitt val  blir denna suveräna linssoppa som från början hette Pronotis och kom från Anna Bergströms kokbok men jag har förenklat den lite till och kallar den numera bara goda linssoppan. Brukar tilltala även dem som annars tycker linser är bläh. Finns såna gäster med så kan det vara värt att mixa linserna så de blir mer som puré än gryniga.pronotis

Ingredienser:

 • 2 burkar passerade tomater
 • 1 burk kokta röda linser
 • 100g bladspenat eller hackad spenat
 • 2 tsk curry
 • ½ tsk kanel
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 1 citron
 • Naan-bröd eller pita

Tillagning:

Koka tomaterna och linserna i ca 10 min. Tillsätt curry, kanel, vitlök och låt puttra 10 min till. Häll till sist i spenaten och rör om. Den behöver bara värmas upp. Pressa citronsaft över och servera med varma indiska Naan-bröd eller pitabröd.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; soppa
En kommentar to

“Kratta och skratta – med höstsoppa”

 1. den 25 oktober 2009 at 17:44 Lukas säger:

  Låter gott, men vad gör man med citronen? Pressa i hela?

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: