flavorites.se

Julbord med asiatisk touch – Rödkålssallad med nudlar, lime och sesamolja

december5

De är de traditionella smakerna på julborden som vinner allra flest svenskars hjärtan. Fast ibland har man lust att prova något nytt och när man ändå gör köttbullar eller rödkålssallad så kan man ju göra dem i två varianter så får man in lite fler smaker. En favorit är denna kombo med asiatisk rödkålssallad och köttbullar med en nypa kanel som vi filmade för Coop.köttbulletips jul

Ingredienser:

  • 1/4 rödkål
  • 1 pkt glasnudlar
  • 1 lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • cashewnötter
  • färsk koriander

Tillagning:

Strimla rödkålen fint. Koka glasnudlar och blanda med rödkålen. Häll på  fisksås och sesamolja. Pressa på lime och toppa med färsk koriander och cashewnötter.

 Grundrecept köttbullar:

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • salt & peppar

extra detta recept:

  • ½ krm kanel

Blanda alla ingredienser i en bunke, plus tillsätt kanelen och låt allt stå ca 10 min. Rulla sedan köttbullar och stek dem i smör på mellanhög värme tills de fått fin färg.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; buffe, kött, sallad

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: