flavorites.se

Saffranskyckling med spice till Lucia

december12

Lussefirar i helgen. Skippade att baka, mest för att jag inte är så duktig på det, men hade köpt saffran i nåt skede då jag trodde att jag kanske skulle prova. Så vad göra.. Jo. Denna goda kyckling med sambal oelek, vitlök och soya plus saffransris till.Saffranskyckling

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 pkt saffran
  • 3 dl ris + 6 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk socker

Tillagning:

Smält 1 msk smör i en kastrull.  När det blivit varmt så häller man i först saffran och sedan socker och rör om. Tillsätt därefter ris och vatten. Koka på medelvärme ca 15 min tills det är klart.

Stek kycklingen i 1 msk smör tills den är gyllenbrun. Häll i vitlök och sambal oelek och vänd kycklingen ett par gånger så att det får smak. Servera med riset.

Lussegott.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: