flavorites.se

Budgetsoppa – Kål och kabanossy

januari13

Soppor är bra. Inte minst såhär efter julshopping och mellandagsreor. Det känns lite nyttigt, man blir varm och de kostar inte mycket att göra. Och man kan koka soppa på det mesta ur kylskåpet. Lite förvånande är att det i många soppor blir riktigt gott med kycklingbuljong som grund. Tyckte själv att det borde väl vara fiskbuljong till fisksoppa, grönsaksbuljong i grönsakssoppa och visst är det så.vitkalssoppa o tunnbrodrulle

Men om man gör som många kockar och har 50/50 (eller mer) så blir det verkligen en annan soppa.

Denna enkla soppa görs på en kvart och med en god tunnbrödrulle till blir man garanterat mätt.

Ingredienser:

  • en bit vitkål, strimlad
  • ½ knippe mangold eller en ask spenat
  • 1 själk salladslök, skivad tunt
  • ½ tsk kummin
  • 1-2 lagerblad
  • 1 tsk soya
  • buljong (2 tärningar)

Tillagning:

Hetta upp en kastrull med 1 liter vatten. Lägg i 1 tärning grönsaksbuljong och 1 tärning kycklingbuljong. Tillsätt kummin, lagerblad och soya och låt koka 5 min. Lägg i strimlad vitkål, mangold/spenat och koka 3 min till, stäng av värmen och låt stå 5 min. Strö på salladslöken precis när soppan serveras.

Rullen:

  • tunnbröd
  • korv, t ex kabanossy, chorizo
  • färskost med t ex pepparrotsmak är gott till

Stek korvarna och bred färskost på bröden. Lägg i korvarna, rulla ihop och dela. Räkna med en rulle per person.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: