flavorites.se

Ett litet steg – Nyttig toast med bortlottibönor

januari15

Är inte ansluten till någon diet annat än sunda förnuftet. Det man äter bör helst förbrännas, annars blir det kvar i kroppen som samlar på sig. Den här toasten provade vi och det var supergott. Skulle kunna tänka mig en skiva parmaskinka till och man märker knappast att man ”bara” äter en sallad, tack vare brödet.Borlottimacka

Ingredienser:Zeta Borlotti

 • 1-2 skivor bröd
 • 1 burk bortlottibönor, avrunnen
 • 1 msk olivolja
 • 1 vitlöksklyfta, pressad
 • ½ citron, rivet skal
 • 1 knippe rucola
 • ½ röd lök, skivad

Tillagning:

Man grillar några skivor bröd (vi hade ett grövre lantbröd) i en torr stekpanna. När det fått färg, lyft ur det och häll i olivolja, bönorna och vitlök. Stek bara ett par minuter så det är ljummet. Lägg en bädd av rucola på brödet och bönorna ovanpå. Riv citronskal över och toppa med rödlök.

 

Recept för RTV / Foto: Arne Adler

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: