flavorites.se

Jambalaya – Hektiska dagars korvgryta

februari20

Allt i ett passar mig alldeles utmärkt. Särskilt denna vecka som bl a bjudit på snökaos, vattkoppor, mer-än-heltid, trasigt internet och en mindre lastbils-krock. Äntligen fredag och man kan pusta ut, man känner att man lever och det är man extra glad för.

Så, när ni har liknande veckor eller bara vanliga vad-ska-vi-äta-ångest, så testa denna snabbis. Chorizokorv är smaksättaren och från Sorunda får man korv med både god smak och bra kötthalt. Finns i de flesta matbutikerna nu. sorundakorvfabrikSorundachorizo 

 

 

Jambalaya är amerikanarnas svar på paella eller t o m vår svenska pytt. Lite att man tager vad man haver och det blir ofta jättelyckat.

Ingredienser:

 • 1-2 kycklingfiléer, tärnas
 • 2 st chorizo
 • 1 brk krossade tomater
 • 1-2 paprikor
 • 1 stjälk blekselleri (kan utelsutas)
 • 1 tsk gurkmeja (kan utelsutas)
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 kycklingbuljongtärning
 • 1 msk soya
 • 3 dl vitt ris

Vissa väljer även att ha i räkor och/eller fläskkött men jag tycker det räcker fint med bara kyckling och korven.Jambalaya

 

Tillagning:

Tärna kycklingfiléerna i bitar och skiva upp korven. Lägg dem i en stor kastrull tillsammans med krossade tomater. Häll på ris, 5 dl vatten och kycklingbuljongtärning. Strimla paprika och blekselleri. Lägg i och pressa en vitlöksklyfta över. Till sist lite soja för sälta och gurkmeja som ger en gyllene färg. Låt småputtra ca 20-30 min tills det mesta av vätskan kokat bort och middagen är klar.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; fågel, kött

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: