flavorites.se

Mammas äkta vara anno 70-tal – Rödbetssoppan

mars5

rödbetssoppa

Borscht. Bortsjtj, rejält krånglig att uttala men desto enklare att göra.

Mamma har serverat den i ca 40 år och den håller fortfarande. Blev en fantastisk lunch denna vackra vinterdag. 

Som vanligt har denna rätt blivit något förenklad hemma, i originalet förekommer både lök, vitkål och fläskkött.

Denna är iaf bra att starta med så kan man alltid prova sig fram själv sen.

Ingredienser:

  • 3-4 rödbetor
  • 2 morötter
  • 1 bit palsternacka eller potatis
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 dl gräddfil
  • färsk persilja och/eller timjan
  • örtsalt och vitpeppar

Tillagning:

Skala och riv alla grönsakerna grovt. Koka dem ca 15 min i köttbuljong. Häll i vinäger och ev lite örtsalt och vitpeppar. Servera med färska örter och en klick gräddfil.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: