flavorites.se

Skolmaten lite roligare – Gratäng med kebab

mars10

Hade nöjet att besöka dotterns skola och äta deras lunch. Man hade valt att göra en potatisgratäng som man kryddat upp och blandat kebabkött i. Inte så tokigt alls. Det var inte lasagne, inte moussaka, inte en trist vit gratäng utan helt klart ny rätt, iaf för mig. Till det en riktigt bra salladsbuffé som skulle få flera lunchkrogar att skämmas.gratäng Bra jobbat Solhemsskolan.

 

Frågade (förstås) personalen och receptet var helt enkelt att ta bort hälften av grädden från en vanlig potatisgratäng, lägga till grönsaksbuljong, paprikapulver och lite vitlök. En ny rätt har blivit till.

 

Fler varianter på gratäng med samma enkla lösning:

 • lax, dill, spenat
 • kassler, senap, broccoli
 • köttfärs, tacokrydda, paprika

 

Missade att ta med kameran, så bilden mest inspiration med potatis, ost och skinka.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; buffe, kött

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: