flavorites.se

Lyckat kaffe hemma – Tack Giovanni

april6

Avslutade nyligen en inspelning med Gevalias kaffeguru Giovanni Masturzo. Oj vad han kunde sitt kaffe. Han sniffade bara på kaffebryggaren i inspelningsköket och konstaterade att det var Zoegas kaffe i den, aj aj. Det stämde. Vi förstod genast att det skulle bli en spännande dag. ”Allt man behöver för en god kopp kaffe är en kastrull, lite nyfikenhet och passion”, sagt av en sann italienare. Poängen enligt Giovanni är att använda hela bönor som man maler själv och sedan kan man välja om man vill ha bryggkaffe eller espresso i en sån liten bryggare.    

Vi fick många tips och drack gladeligen många koppar kaffe, det blev ju en ny kopp för varje omtagning. Det som var förvånande var också hur enkelt det är att göra en god kaffe, dyra espressomaskiner behövs icke. Tipsen, filmerna och Giovanni kan man snart se i Giovannis kaffeskola på Gevalias sida Whole Bean Messenger (uppdaterat 100503).      

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; dryck
En kommentar to

“Lyckat kaffe hemma – Tack Giovanni”

 1. den 17 april 2010 at 9:34 Giovanni:-) säger:

  Hej Maria,
  Tack själv. Du/ni var helt underbara att arbeta med.
  Giovanni

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: