flavorites.se

Fransos på bordet – Rödkålssallad med dijon

april11

Under studie-åren var detta en sk nödrätt, den var billig, hade smak och jag tröttnade inte på den så lätt.

Idag återkommer den då och då som tillbehör till kött eller fisk. Ursprungsreceptet var nog från DN anno ca -79 men det är borttappat. Så numera går det till såhär:

Ingredienser:

  • ½ rödkålshuvud
  • 100g bacon, strimlad och stekt
  • brödkrutonger
  • 1 msk vinäger

Dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2-3 msk olja
  • 1 tsk dragon

Tillagning:

Strimla rödkålen fint. Hetta upp en stor kastrull och lägg i rödkålen. Häll på 1 msk vinäger och rör om, låt ångkoka i vinägern 1-2 min, bara så den blir lite mjuk. Häll över i en stor skål. Blanda senap och vinäger, häll i olja droppvis (lite pyssligt men dressingen blir len och tjock då) och sedan dragon. Häll dressingen över kålen och blanda runt. Lägg på bacon, blanda lite till och toppa eventuellt med brödkrutonger. Serveras gärna ljummen.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: