flavorites.se

Nya olivoljan – Le zie från Paolo Roberto

maj9

Paolo Roberto har utökat relationerna till sina fastrar utanför Napoli och säljer numera den lokalt producerade olivoljan under namnet ”le zie” (fastrarna).  Dessutom har fastrarna bidragit med en stekpanna och stekspade vilket jag tycker är ganska roligt. Livat i köket.

Provsmakning av oljan och flera smårätter var nog ett av veckans mest välbesökta event.

Mest var det damerna som kom, det är väl något med denna italienska boxare som tilltalar. En svensk Rocky.

Sparris tillagad i olivolja med parmesan och parmaskinka som tillbehör var så gott att vi roffade åt oss två. Följt av lite pasta och till sist en rabarberkompott till mascarponekräm. Mums. 

Paolo är klart charmig och känns precis som Jamie Oliver som om han verkligen bryr sig, vill att det ska bli bra och är stolt över det han gör. Själv sa han om sin bakgrund att om någon sagt till honom som 16-åring – och en av Stockholms då värsta bråkstakar (kan själv intyga att man var livrädd för honom och hans gäng i Kungsan) - att han vid 40 skulle vara en kille som älskar att umgås med familjen, laga mat och skriva kokböcker så skulle han aldrig trott det.

Men som så ofta. livet blir inte riktigt som man tänkt sig.

P.S. Olivoljan får du be om på restaurangerna, den tillverkas i sådan liten skala bara inom familjen att det inte finns flaskor nog att sälja till butik.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; provsmakat
En kommentar to

“Nya olivoljan – Le zie från Paolo Roberto”

  1. den 29 maj 2013 at 19:07 Barbro Runermark säger:

    Köpte olivoljan på besök Siggesta Gård. Mycket god. Men jag bor i Hjo och undrar om den finns att köpa i Skaraborg.

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: