flavorites.se

Antistress bland äpplen och rabarber – Wiksunds äppelfabrik

maj25

Mitt inne i grönskan ligger denna oas. Inne i växthuset är man välkommen att fika, där finns plädar och små ljuslyktor – allt för att stämmningen och lugnet ska infinna sig. Efter en timme är väninnorna och jag avslappnade, mätta och livet känns ganska enkelt. Vi har kommit fram till att vi ska säga upp oss och sadla om. Bara sådär. Fast någonstans på vägen hem via Brommarondellen så börjar vi prata vardag. Vi kommer nog inte sluta precis nu och det gör inget, det är bara roligt att dela tankar och drömmar. Fortsättning följer.. 

Utöver Café finns gårdsbutik med hemgjord saft, sylt, chutney mm.

Hur hittar man dit? Klicka här.

Själv älskar jag rabarber vilket passar säsongen nu och har hittat ett enkelt recept på rabarbersaft:

 • ca 1 kg rabarber
 • 1 liter rabarberkok
 • 7 dl socker per liter
 • 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

Tillagning;

Skala rabarberstjälkarna om de är grova och skär sedan i bitar. Koka dem i en stor kastrull med med ca 3 liter vatten i 20-30 min och häll därefter av rabarberkoket genom en sil så man får en klar koncentrerad saft. Mät upp 1 liter rabarberkok och tillsätt 7 dl socker per liter, låt koka upp igen så sockret löser sig. Har du 2 liter blir det 14 dl socker o s v Tappa upp i glasflaskor och ställ i skafferi eller kylskåp.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; dryck, utflykt

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: