flavorites.se

Mot Solens Mat – Syditalien

juni25

Nedräkning pågår. Midsommarfirande klart och snart bär det iväg mot Campagnia. Är inte borta så länge men väl där så vet man att efter 3-4 dagar har man landat och glömt bort allt vad stress heter. En favoriträtt att se fram emot är spaghetti frutti di mare. Vanlig kokt spaghetti som slungas i olja med stekt vitlök, persilja och musslor. Sagolikt gott.

Ingredienser

 • 1 påse blåmusslor
 • 1 burk vongolemusslor (kan uteslutas)
 • 1 dl torrt vitt vin alt fiskbuljong om man hellre vill det
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 1 knippe persilja
 • salt & svartpeppar
 • 1 pkt spaghetti

Tillagning:

Musslorna bör sköljas av och man tar bort ev smuts. Koka spaghetti i en stor kastrull. Hetta upp olja i en panna eller stor kastrull med lock. Lägg i hälften av vitlöken, salt och peppar. Så fort det börjar brynas lägg i musslorna och häll på vin/buljong. Tillsätt resten av vitlöken och persiljan. Lägg på locket och låt sjuda på ganska hög värme ca 3 min, tills musslorna öppnat sig. Blanda såsen med spaghettin och ät direkt.

För variation kan man även ha i citronsaft / chili / tomater / scampi

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; fisk, pasta

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: