flavorites.se

Goda laxbiffar med japansk soya – Ett steg till hälsosam mat

september19

Dessa laxbiffar går utmärkt att göra på de annars lite tråkiga laxfiléerna som man fyndar i frysdisken. Gjorde dem första gången i samband med en filminspelning med fokus på bra och nyttig mat som även skulle vara GOD (vilket dessvärre inte alltid är fallet). Dessa åt teamet iaf upp med god aptit.

Ingredienser:

  • 500 g laxfilé 
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk riven pepparrot *
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk smör

* vill man inte ha pepparrot i smeten kan man istället ha med wasabi på bordet för ännu mer sushi-smak.

Japansk soyasås:

  • saft från 1 lime
  • ½ dl japansk soja
  • 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker

Plus ev:

  • haricot verts, majs, sugarsnaps
  • risnudlar, ris

Tillagning:

Blanda limesaft, soja och socker till en sås. Låt stå och dra medans biffarna görs.

Skär laxen i fina tärningar och blanda med salt, (ev pepparrot), dill, potatismjöl och ägg. Värm upp en stekpanna och klicka i smör.  Lägg i en liten slev laxfärs och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme ca 2 min på bägge sidor.

Koka ev grönsaker / ris till biffarna och servera tillsammans med såsen.

Foto: Arne Adler / Recept för RTV

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; fisk

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: