flavorites.se

Cykelfest – Kammusslor halv 8 hos mig

september24

I helgen kommer cyklingen tidvis vara intensiv i grannkvarteren. Det är dags för årets cykelfest och vi kommer cykla mellan förrätt – varmrätt – efterrätt hos för oss helt okända familjer. Temat är surf n’ turf så det lär väl bli en del övervintrade beachbums och en å annan hawaiiskjorta. Ska bli spännande att se om man känner igen någon överhuvudtaget. Maten följer samma tema och hemma hos oss blir det den klassiska surf n’ turf-rätten med oxfilé och kammusslor. Extra allt alltså men det är ganska raffinerat och riktigt gott.

Musslorna är världens fynd. De smakar inte så mycket fisk utan är milda i smaken. Dessutom är de rena hälsokosten med hög proteinhalt och bra mineraler. Frysta musslor bör tinas i kylskåp dagen innan. Sedan är det bara att steka dem i 50/50 smör och olja på hög värme. Salt, peppar och en skvätt vitt vin ger smak.

Till surf n’ turf serverar man dem till t ex oxfilé eller en biff men de är också goda att äta bara som de är tillsammans med en stor grönsallad.

 Dags att trampa vidare mot affären :)

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; fisk, kött
En kommentar to

“Cykelfest – Kammusslor halv 8 hos mig”

 1. den 06 september 2011 at 10:39 limousine in losangeles säger:

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that ”perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say that you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads super quick for me on Chrome. Excellent Blog!

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: