flavorites.se

Kött i världsklass – Äntligen är man mästerkock

oktober11

Nu är jag glad. Var nyligen på pressträff hos Scan och i vanlig ordning var det jag och kollegan som ställde alla frågorna – men så fick vi också veta allt om det nya sättet att lyckas med kött, hemma i sitt egna kök. En variant av lågtemperaturstekning är det nya.

Scan har tagit fram några färdigpackade bitar som ligger i vacum och möras fram tills att du öppnar paketet. Väl framme i rumstemperatur så klappar man in salt och peppar runtom köttet och rullar sedan in det i plastfolie (ja, plast). Därefter ska det in i ugnen på 90 grader.

I med termometer och håll koll på när det är 55 grader inuti. 

Därefter tar man ut det och inser att det är ful-brunt, ljummet och inte alls ser så lyckat ut. Men det är då man ska bryna det i en panna med en stor klick smör/olja och simsalabim – succén är ett faktum.

Resultatet blir en saftig, mör, smakrik bit kött – vem har inte längtat efter det? Genomrosa i färg (men absolut inte rått) och krispig kant runtom. Dessutom tappar köttet mycket mindre av sin vätska = mer ekonomiskt. Ungefär en timme tog det att tillaga.

Receptet på rostas med bönsallad och parmesancreme finns här.

Mörpack finns i butik nu med rostas, ryggbiff, lamm, fläsk och alla kan tillagas enligt denna princip och exakta anvisningar står på paketet.

.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; kött, provsmakat

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: