flavorites.se

La Puttanesca – Fiskarhustruns pasta

november23

Det sägs att pasta puttanesca kom till då fiskarhustrur väntade och väntade på att deras män skulle återvända från havet. Kvar i land fanns inte så mycket; lite tomat, några ansjovisfiléer, oliver, vitlök, kapris, chili. Då tiden gick så kokade frun (det måste ju ha varit en från början) ihop denna sås som sedan kom att bli en storfavorit långt utanför fiskebyarnas gränser. Ända upp hit till kalla Norden har den nått och den är i all sin enkelthet riktigt god.

Alla ingredienser blandas i en kastrull och sedan tillsätter man generöst med olja. Ansjovisfiléerna skall puttra sönder så ge den gärna lite tid, gärna minst 1 timme. Koka lite pasta till och toppa med parmesan.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; pasta

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: