flavorites.se

Halvfuskpaj med körsbär

augusti10

Hos mig finns inget dignande körsbärsträd utan jag får vackert traska till affären och plocka deras bär. cherries

Det är inte alltid man hittar dem så då har jag ett fusk som fungerar jättebra. Färdig körsbärsmarmelad plus äppleklyftor. Bara skala och klyfta 2-3 äpplen och mixa med 2-3 msk marmelad. En gnutta vatten också så det blir klibbigt.

körsbarsmarmelad

Pajbotten ska  helst också vara enkel. Denna med 3 dl av varje räcker till 6-8 personer.

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl socker

Plus:

  • 2 tsk bakpulver
  • 200 gr smör

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och häll i. Gegga ihop till en smulig smet och strö lite i botten på pajformen. På med fyllning och toppa med resten av pajdegen (mest för att det blir snyggt).

Pajen gräddas på 225 C i ca 20 min. Avnjutes gärna ljummen med vaniljglass. 

Bild /Paul Bausch

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; efterrätt, paj

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: