flavorites.se

Äntligen krydda – Mellandagschorizo

december28

NU räcker det med sill, dill, senap och kokt potatis. Kroppen har abstinens efter  k r y d d o r  och dagens räddare heter chorizo. En fin liten rulle ligger och väntar i frysen. Doften sprider snart glädje i köket då familjen och oväntade gäster slår sina lovar runt ugnen. 

Det blir en enkel middag. Korvarna i ugnen på 200 grader ca 30 min. Picka några hål i dem med en tandpetare.

Till det en ”torr” potatisgratäng, dvs skivad potatis, olivolja, hackad vitlök, timjan. Plus lite salt och peppar.  Jag brukar hälla på 1 dl grönsaksbuljong också, bara så det gosar ihop sig lite. In i ugnen på samma grader också 30 min.

Fixade till en sallad och en korg knäckebröd och alla blev mätta. Och smaklökarna lyckliga.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; kött

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: