flavorites.se

Geggig och god – Pasta med kronärtskocka, citron och parmesan

januari4

Kronärtskocka i alla former är välkomna in i mitt kök. Denna paradrätt gör sig bra såväl som bjudrätt eller som ren vardagslyx.  

 Ingredienser:

  • 6-8 st marinerade kronärtskockshjärtan, gärna med lite av oljan kvar
  • 1 citron
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 liten burk crème fraiche (kan uteslutas)
  • pasta penne
  • mixsallad

Tillagning:

Om kronärtskockshjärtanen är stora så dela dem i lite mindre bitar. Koka pastan och häll av vattnet. Häll kronärtskocka och parmesanost över pastan och rör om. Pressa en halv citron över och värm upp. Salta och peppra. Tillsätt crème fraiche om du vill ha mer såsigt. Servera med sallad.

Foto: Arne Adler/Recept för RTV

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: