flavorites.se

Trendigt – Paj i alla former

januari11

Det skall vara pajer i år. Kanske beror det på att det är lätt att återanvända rester i en paj och vi blir allt mer medvetna om mat och miljö. Oavsett så är paj ganska fiffigt. Antingen kan det bli en hel rätt eller ett gott tilltugg till en bit kött eller grillad kyckling.

Den här med potatis, chèvre och pumpafrön är en nyfunnen favorit.

Ingredienser:

  • 1 rulle färdig pajdeg 
  • 1 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • en nypa salt och peppar 
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • ca 6st kokta potatisar
  • 150 g chèvreost (alt fetaost)
  • 1 dl pumpafrön 

Tillagning:

Strimla purjolök och fräs i smör. Skala och skiva potatisen. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra. Skala och skiva potatisen.

Bred ut pajbotten i en form och förgrädda på 225 grader 10 min så den blir torr. Ta ut och lägg potatisskivorna i botten, sedan på med purjolöken. Häll på äggstanningen, ev sista potatisskivorna och lägg på ost. Ställ in i ugnen på 200 grader med folie över, ca 30 min. Strö över pumpafrön de sista 5 minuterna.

 Receptet kommer ursprungligen från Coop men har förenklats hos mig.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; paj

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: