flavorites.se

Smakresa – Vietnamesiska köttbullar i buljong

januari28

Vissa maträtter stannar kvar i minnet. Den här kombinationen av soppa, nudlar och smakrika köttbullar känns alltid som ett nytillskott till menyn hemma.

Receptet kom från Vi-butikerna och vi filmade med Susanne Ardbo i köket för sändning i Vi-butikerna.

Ingredienser:

Buljong:
2 tärning hönsbuljong – Knorr
1 l vatten
2 tsk ingefära, riven
2 lime, saften av
1 msk soya

Köttbullar:
500 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk fisksås – Blue Dragon
1 tsk soya
1 tsk socker
0,5 tsk ingefära, riven
1 äggvita
2 msk maizenamjöl

Till servering:
4 port risnudlar – Blue Dragon
50 g böngroddar
1 kruka koriander, hackad (kan uteslutas)
2 chili, skivad
1 burk Sataysås – Blue Dragon

Tillagning:

Buljong:
Koka upp ingredienserna till buljongen.

Köttbullar:
Mixa ingredienserna till köttbullarna i en matberedare eller bunke
tills färsen är slät. Forma till köttbullar och sjud i
buljongen.

Koka nudlarna enligt anvisningar på  förpackningen. Lägg ner nudlarna i buljongen precis innan servering. Häll på böngroddar, chili, koriander och servera sataysås bredvid att dippa med.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; kött

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: