flavorites.se

Let’s go crazy – Lakrits i maten ??

februari4

Årets Kock 2011 är avgjord och när jag såg vad vinnaren Tomas Diedrichsen (Ulfsunda Slott) komponerat för meny tänkte jag genast på Prince gamla låt – Let’s go crazy. Härlig fart och lite vågat.

Första rätten var en råvarukorg med bas på lax och Tomas lagade till: ”Inkokt lax med jordärtskockor, shiitakesvamp, dill, citron, ragu på äpple, gulbetor, korngryn samt brynt smör”

Därefter var det en ”mordern restaurangrätt med lamm som han fick chans att skapa hemma. Det blev ”Helstekt lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits” 

Juryns motivering till att utnämna honom till Årets kock 2001 lyder:

Vinnaren har med stilfull känsla visat på innovation inom traditionen och levererat ett väl genomfört mathantverk

 

GRATTIS!!!

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; övrigt

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: