flavorites.se

Delizie – Goda delikata pastastubbar

februari7

Måndagspigg och namnsdag – så idag blev det lite lyx med en typisk restaurangrätt – Delizie.

Mjuka lasagneplattor fylls med skinka, tunna skivor zucchini och ost. Vanliga receptet har emmentaler (som många italienare tycker är lite lyxig) men här hemma fanns en bunke ricotta, mums.

Man brer ut ingredienserna och rullar sedan ihop till rullar som man skär i 2-3 bitar och ställer upp. Därefter på med 50/50 bechamelsås och tomatsås. Tid fanns inte riktigt till bechamel så jag tog 2 dl crème fraiche, 2 dl mellangrädde och lite riven parmesan, fungerar utmärkt. Tomatsås fanns det rester av i kylen och det går bra att använda en burk färdig sås om man inte vill göra egen.

In i ugnen på 200 grader ca 30 min, e pronto. Servera med lite extra parmesanost och baslika.

Receptet kom ursprungligen från alltommat.se och förenklades lite här hemma.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; pasta

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: