flavorites.se

Goda Italienska soppan – Med salsiccia

februari15
Salsiccia är en traditionell ”bondkorv” i Italien. Lika vanlig som vår falukorv och finns i hundratals smakvarianter då alla regioner har sitt sätt.
 
I Sverige kan man allt oftare hitta den i pkt om 2-3 st färska vacumpackade i kyldisken. Den är rå när man köper den och gör sig bra på grillen, i en pasta, i ugnsform eller i soppa. Kort sagt: en familjefavorit.
 
Ingredienser för 6-8 portioner:
  •  1 msk olivolja
  • 2-3 st salsiccia
  • 1 tärning kycklingbuljong + 2dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 burk kidney bönor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 tsk oregano/rosmarin/timjan (blanda fritt)
  • 1 pressad vitlök (kan uteslutas)
  • 1 påse babyspenat
  • 2 dl pasta farfalle eller makaroner
Tillagning:
Skär salsiccian i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp olja i en soppkastrull och stek salsiccian tills den fått lite färg. Skala och hacka löken och lägg i kastrullen. Häll på kryddor och rör om.  Tillsätt kycklingbuljong, vatten och krossade tomater plus ev vitlök. Låt koka ca 20 min. Tillsätt bönor och pasta och koka 10 min till. Lägg i spenaten precis på slutet och servera direkt.
 
Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; soppa

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: