flavorites.se

Laxfilé – Lättaste tricket att lyckas

mars28

Svar: 50 grader.

Hel lax är oftaste finare och mer prisvärd och här finns hjälpfilm vi gjort som visar hur man filéar den. Filén lägger man sedan rakt ner i en ugnsfast form. Krydda och ställ in på 225 grader till termometer visar max 50 grader, vilket tar 15-20 min bara. Då är den mjuk, mjäll, saftig. Vissa kockar gillar kring 40 grader men då är den fortfarande lätt genomskinlig och inte genomstekt.

Goda kryddningar:

  • dill, citron, örtsalt
  • bbq-sås, rostade sesamfrön, salladslök
  • ingefäraglaze och chili
Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print
Kategori; fisk

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: