flavorites.se

Ljuvliga värme – Scampi nudelsallad

maj22

Nu strålar solen och jag längtar efter annan mat än vinterna varma. Även om grillat är gott så vill jag ha variation. Denna goda sallad med lime, chili och snabbsteka scampi är en ny favorit, känns fräsch en varm sommarkväll. 

Ingredienser:

 • 1 påse scampi (ca 700 gr)
 • 1 pkt glasnudlar eller risnudlar
 • 1 paprika
 • 1 bit salladslök
 • ½ gurka
 • 1 knippe koriander (kan uteslutas)
 • cashewnötter (kan uteslutas)

Dressing:

 • 3 msk sweet chilisås
 • 1 tsk fisksås
 • 2 lime

Tillagning:

Stek scampi i olja på hög värme 2 min, ställ åt sidan och låt svalna lite. Koka nudlar och skölj dem sedan i kallt vatten, låt stå och rinna av. Strimla paprika, salladslök och färsk koriander. Dela gurkan, skrapa bort kärnorna och skär i strimlor. Blanda nudlar och grönsaker i en stor skål. Häll på dressingen och rör om. Toppa med scampi plus krossade cashewnötter.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; buffe, fisk, sallad
4 kommentarer to

“Ljuvliga värme – Scampi nudelsallad”

 1. den 14 januari 2014 at 4:38 William säger:

  Eat at Home Weekly Menus’ Granted, I don’t love the sound of all her recipes but they are easy to mdifoy according to your liking and some of them sound really good! Grocery lists included! I found the weekly menus site through this blog which I just love!

 2. den 20 februari 2015 at 1:45 Jasraj säger:

  share and just has continued beuacse I am trying out one of Eat at Home Cooks pre made menu lists (see this link, I’m using the Low Cost Menu).a0 So far we’ve enjoyed them (well except for one unnamed

 3. den 31 mars 2015 at 19:01 doxycycline säger:

  Scott makes a comment about not liking caffine because it makes you crash.. Look on the back of the NO Explode container. Its got CAFFINE in it!!! But other than the 1 dumb comment. This video rocks!!! I wish I looked like you Scott.. No offense, but I thought I’d point out the caffine thing.

 4. den 09 januari 2019 at 16:57 sildenafil säger:

  sildenafil

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: