flavorites.se

Klokt med Klok mat

september10

Har precis avslutat en inspelning där jag fått lära mig mycket om mat, miljö och vad man kan välja om man vill vara lite klimatsmart - jätteroligt! Ciceron framför kameran var Pär Holmgren som visade sig vara mycket insatt i frågan. Killen är ett proffs och det märktes att han gjort ett antal inspelningar tidigare. Satte de flesta sägningarna på första försöket. Första avsnittet handlade om kyckling. Det många inte tänker på (eller vet) är att en ruskigt stor del av våra uppfödda kycklingar går på export eller kastas. Av den enkla anledningen att vi numera mest äter bröstfilén och få andra delar. Resterna åker t ex till Asien och kommer tillbaka som soppa eller kattmat. Inte klimatsmart. Så ät mera av kycklingen!

Tipset för dagen var innanlår, tillagade i ugn med mangochutney, soja och sesamolja. Till det en god sallad med riven rödkål, glasnudlar och cahewnötter, mixat med sesamolja och pressad lime. Gott!

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; fågel, övrigt
En kommentar to

“Klokt med Klok mat”

 1. den 09 december 2014 at 16:58 Leandro säger:

  Jag har en wok som jag aldrig pcakat upp och anve4nt. De4remot gf6r jag ve4l mer eller mindre dagligen ne5gon typ av ”wok” i en vanlig stekpanna. Skivar/strimlar grf6nsaker och fre4ser i olivolja. Klart. Ofta med kokt fullkornspasta. Men till en riktig wok ff6redrar jag ockse5 nudlar. Kokade och sedan spolade i iskallt vatten ff6r att blandas i precis pe5 slutet med de wokade grf6nsakerna. Och se5 lite silkestofu och rostade sesamfrf6n pe5 toppen.

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: