flavorites.se

Kentucky Fried chicken – Hemmavarianten

april20

Blev sugen på rejält krispig kyckling och tog fram stora amerikanska ”Fanny Farmers Cookbook” och hittade recept.

Det man gör är helt enkelt att marinera kycklingdelarna i mjölk ca 30 min och sedan vända dem i mjöl smaksatt med t ex peppar, cayenne och salt. Sedan hettar man upp en tjockbottnad kastrull fylld med rapsolja eller solrosolja. I med 2-3 bitar kyckling i taget och sänk värmen lite så de puttrar. Vänd någon gång och när de fått fin färg och är genomstekta (ca 10 min) så läggs de upp på hushållspapper. Obs! Använd ej plastslevar i oljan då de lätt smälter vid denna höga temperatur.

Servera kycklingen med cole slaw, majskolv och grönsallad. Perfekt även som buffémat.

Spray på maten – Turic vill förnya

april6

I butiken idag fanns en hel hylla med smaksatta sprayer. Hmm, det känns lite konstigt men varför inte? Kanske kan vara smart på en sallad eller ugnsrostade grönsaker.

Ryckte iaf med en och ska prova. Lite osäker på innehållet som sägs vara naturliga aromer och extrakter. Bägge dessa är artificiella i sig så naturligheten… Nja.

Det blir smaken som avgör om det är ett lyckat koncept.

Snabba Delizie – Goda nyheter i Coop-hyllan

april1

Här är ett smart paket från Coop.

Bara att lägga i en ugnsform och sedan hälla på:

  • tomatsås + ½ dl grädde

eller

  • 1 brk crème fraiche + 1 dl parmesanost

Alternativt varva med bägge vilket jag tycker är godaste alternativet.