Höstlov och Fest
Vi ställer om klockan till vintertid och med mörkare tider så kan man ju passa på att göra det bästa av kvällarna. Hemma plockar jag då gärna fram det gamla arvegodset – farfar Max fonduegryta.
Den är en svårslagen stämningshöjare och ger känslan av
att sitta runt en lägereld, fast med mer komfort
En bit bra kött, några röror, sallad och bakpotatis och vi är redo.
3 goda såser att ha till:
- Lohmanders bearnaise
- Guacamole (snabbvariant med mosad avokado, crème fraiche och tabasco)
- Champinjonröra – stekta champinjoner med dragon, vitlök lite salt och crème fraiche
Plus:
- ½ bakpotatis per person
- Coleslaw och/eller sallad
- En rejäl bit mörat kött – gärna oxfilé (ca 1 kg på 4-5pers), det går åt
mycket när man äter länge - Kokosfett eller rapsolja (man kan även ta buljong men då blir det mer ”kokt”)
- Bränsle till fondue (vi använder Tenol som inte ger så mycket rök)
Elda på och njut av att kvällen är lång..