flavorites.se

Hyttekyckling – Norge möter Asien och Italien

februari11

En god vän delade med sig av denna intressanta rätt och den har etsat sig fast i mitt minne. Sirap och soja ger den en läcker glaze och tillsammans med lite het pasta blir det en lyckad kombination.

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl soja
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 färsk röd chili alt 1 tsk torkad
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 påse färsk rucola
  • 1 pkt Tagliatelle
  • en bit riven parmesanost (kan uteslutas)

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olivolja. Blanda ihop soja och mörk sirap. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och häll över soja/sirap blandningen. Ställ in dem i ugnen på 200 ° C 20-25 min.

Blanda under tiden ihop finhackad röd chilipeppar, hackad basilika, hackad vitlök med olivolja.

Koka pastan enligt instruktioner på paketet.

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen.

Lägg upp ruccola i botten på tallriken, därefter pastan, på toppen kycklingen samt dekorera med hela basilikablad och servera med parmesanost till.