Hyttekyckling – Norge möter Asien och Italien
En god vän delade med sig av denna intressanta rätt och den har etsat sig fast i mitt minne. Sirap och soja ger den en läcker glaze och tillsammans med lite het pasta blir det en lyckad kombination.
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 1 dl soja
- 1 dl mörk sirap
- 1 färsk röd chili alt 1 tsk torkad
- 1 kruka färsk basilika
- ½ dl pinjenötter
- 1 påse färsk rucola
- 1 pkt Tagliatelle
- en bit riven parmesanost (kan uteslutas)
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olivolja. Blanda ihop soja och mörk sirap. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och häll över soja/sirap blandningen. Ställ in dem i ugnen på 200 ° C 20-25 min.
Blanda under tiden ihop finhackad röd chilipeppar, hackad basilika, hackad vitlök med olivolja.
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen.
Lägg upp ruccola i botten på tallriken, därefter pastan, på toppen kycklingen samt dekorera med hela basilikablad och servera med parmesanost till.