flavorites.se

Guldkant på flaska – Vit tryffel till äggröra

februari8

För flera år sedan introducerade kocken Alex Magnusson mig för äggröra med tryffel.aggrora

Vill minnas att vi gjorde en serie om smarta tips i köket och det här var definitivt klockrent smart. Ruskigt enkelt och gott. Så föll äggröran i glömska för att åter poppa upp nu när Zeta gett  oss en god olja.1520_vittryffelolja_medium

 

 

Så, mitt tips till brunch, förrätt, tilltugg är att göra en äggröra. Ha i 1 msk smör och 1 tsk tryffelolja plus salt och peppar. Servera på toast eller i ett stort salladsblad. Toppa ev med gräslök om du har.

Tryffeloljan är koncentrerad i smaken och det behövs bara några droppar för att sätta fart på smaklökarna. Även god i krämiga pastasåser, med svamp eller till kött.

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • StumbleUpon
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: