flavorites.se

Succé på knytkalas – Aubergine med parmesan

februari28

Trolleri. Aubergine är inte alltid så uppskattad men i detta recept har den fått doppas i ägg och parmesan och de stekta skivorna blir otroligt uppskattade. Busenkelt och förenklat italienskt.parmigianaI

Ingredienser

 • 1 aubergine
 • 2 ägg
 • ½-1 dl färsk riven parmesanost
 • 1 dl skorpmjöl (kan uteslutas)
 • basilikablad

Tillagning:

Skär aubergine i ca ½ cm tjocka skivor. Vispa äggen i en bunke, häll i parmesanost och lite salt och svartpeppar. Doppa skivorna i äggsmeten och sedan i skorpmjöl. Stek i olja på medelhög värme tills de fått lite gyllene färg. Lägg dem i en form och låt stå och svalna. Strö på lite basilika blad. Rätten kan med fördel göras dagen innan och bara värmas upp.ParmigianaII

Italienarna lägger skivorna i en form och varvar med tomatsås och mozzarellaost. Det blir också bra men jag tycker receptet ovan gör det mer till ett tilltugg passande en buffé, knytkalas eller som gott tillbehör till kött.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
En kommentar to

“Succé på knytkalas – Aubergine med parmesan”

 1. den 28 februari 2010 at 14:48 Anna säger:

  Supergott!

  a.

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: