flavorites.se

Favorit på pinne – Frusen Chessecake

mars27

cheesecake pinnar

Ibland är det roligt att tänka om, annorlunda. Som här, en cheesecake med piggar. En populär klassiker som blir ännu godare som fryst och då inte smakar lika mäktigt.

Ingredienser:

 • 3 ägg
 • 1 ½ dl strösocker
 • 150 g philadelphiaost
 • 3 dl vispgrädde
 • 1 tsk vaniljsocker eller 1 msk riven lime *
 • 6-8 digestive kex
 • 2 msk smält smör
 • glass/blom/grillpinnar

* beroende på om man vill ha vanilj/limesmak

Tillagning:

Krossa digestivekexen och blanda med smör så det blir en deg, är den för torr, ta några droppar vatten i. Häll sedan i den i en pajform med löstagbar kant och platta ut längs botten. Ställ in kylen. Ta fram 3 ganska stora bunkar. Separera äggen i varsin bunke. Vispa äggulorna tillsammans med strösocker till en luftig smet och tillsätt philadelphiaost, vispa lite till. Vispa nu äggvitor till ett hårt skum – Obs! Skölj visparna först, får man med sig äggula till äggvitesmeten så kan den ibland skära sig och/eller inte alls bli lika fluffig.     Till sist, vispa grädde och vaniljsocker. Vänd ner grädden i första äggbunken och vispa lite till, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna så att fluffet är kvar.

Ta fram kakbotten och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta sedan ut kakan och låt stå framme ca 20 min. Ta bort kanten, skär den i bitar och tryck in pinnar. Tillbaka in i frysen och låt frysa till minst en timme till eller längre.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print
Kategori; buffe, efterrätt

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: