flavorites.se

Guld i köket – Missa inte mangold

april14

Håller på att göra klart sisådär 45 nya filmer om frukter & grönsaker. Enkla tips på vad de passar till så man vet mer när man irrar runt i frukt- och gröntavdelningen i butik. Det hela ser ruskigt gott ut och en av favoriterna heter mangold. En doldis för många men den är riktigt god och användbar.Smaken påminner om spenat men är mildare, lite åt mandel. Den passar i soppor, i wok och till denna pastasås som tog 12 min att göra. Perfekt, är ju genomsnittstiden storstadsbor spenderar i köket en vardag. Så prova denna.

Ingredienser:

 • 3-4 mangoldblad
 • 1 burk crème bonjour cuisine vitlök och örter
 • 1 msk olivolja
 • 1 vitlöksklyfta
 • ½ tsk italiensk salladskrydda (kan uteslutas)
 • Pasta

Tillagning:

Koka pastan. Strimla mangolden, har den riktigt tjocka stjälkar kan man ta bort lite av dessa. Hetta upp olja i en liten kasrtull, pressa i en vitlöksklyfta och lägg i mangolden. Rör om och tillsätt sedan crème bonjour cuisine och låt puttra till pastan är klar. Blanda såsen med den kokta pastan så allt får smak.

Idag hade vi några skivor kassler till men den passar till det mesta, grillad kyckling, lax eller bara till sallad och bröd.

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Print

Email (publiceras ej)

Website example

Din kommentar: