Dim sum – Lustiga knyten i många smaker
Dim sum kommer från Kina och är som små paket, ofta fyllda med färs, scampi eller grönsaker. De allra flesta är inslagna i tunn pasta, ungefär som ravioli.
Jag har fyndat ett par olika paket och ikväll ska det avsmakas. Det finns en mängd olika sorter i frysdisken hos de asiatiska matbutikerna och personalen är ofta mycket hjälpsam med att hitta något som passar.
De allra flesta sorterna ska ångkokas och de använder ofta bambukorgar som även blir serveringsfat. Jag har en sån insats i metall som kan vecklas ut och läggas i botten på en kastrull , vilket fungerar också. Har man inget så kan man låta knytena tina lite grann och sedan koka dem i hett vatten 1-2 min, men bara 3-4 st i taget, annars kan de fastna i varandra och falla isär.
Till dim sum serveras ofta dip-sås, t ex chiliolja, ljus soya, plum sauce eller mustard sås. Även här finns en mängd sorter att prova.
Dim sum är jättepopulärt och betraktas som fast food men jag siktar på att luta mig tillbaka och njuta, dippa och äta länge.
Hej!
Dim sum är jättepopulärt här i Singapore, man kan köpa det överallt och oftast är det lång kö till de bästa restaurangerna .
Trevlig helg och hoppas att värmen och solen kommer till dig i helgen!