Sommarens paradlax – Glaze, salladslök och sesamfrön
juni14
Det blir lax till Midsommar hemma hos mig. Storfavoriten just nu är denna med hela filéer som är lätt att lyckas med.
Du behöver:
- 1 sida lax (eller fler om ni är många)
- 1 ½ dl glaze (BBQ eller någon med ingefära)
- 2 msk rostade sesamfrön
- 3 själkar salladslök, strimlad
Lägg laxen i en ugnsform. Pensla på hälften av glazen och ställ in i ugn på 225 grader. Efter 20 min är laxen klar med en innertemperatur på ca 55 grader. Då är den fortfarande mjuk och saftig.
Till laxen serverar jag en coleslaw, även den med lite asiatisk touch:
Ingredienser:
- ½ vitkål, strimlad
- 2 morötter, strimlade
- 1 brk crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- 4-5 cm lång bit ingefära, skalad och riven
- Sesamfrö
- Salladslök
Blanda vitkål, morot, crème fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt riven ingefära och rör om.
Häll över i en serveringsskål och toppa med sesamfrö och salladslök.
Passar på att önska alla en fantastisk Midsommar!