Una bella pasta
Vad är mer välkomnande än att slå sig ner vid ett trevligt bord och njuta en god pasta tillsammans? Doften, parmesanosten, vinet och kanske en sallad och bröd därtill – om man hinner. Det är nog iallafall den rätten som samlat flest runt mitt bord så därför fick den få en av de första platserna.
Mutti är just nu det självklara valet för all sorts tomatsås. Burkarna kostar någon krona extra men är ett fynd – innehåller ”bara” solmogna tomater och salt. Ingen annat. Det känns verkligen på smaken.
Och vill man nu inte pyssla med långkok så är den här kalvfonden från Bong en klockren genväg till fyllig god smak på köttfärssåsen.
Ingredienser köttfärssås för 6-8 pers:
- 500 gr köttfärs (lammfärs ockå riktigt gott)
- 1-2 msk olivolja
- 2 burkar krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor, finhackas
- 2 msk Bongs kalvfond (gärna italienska smaken)
- salt och peppar efter egen smak
Tillagning:
Bryn köttfärsen i olja. I med vitlöken och rör om. Sedan tomaterna plus fonden. Låt småputtra, minst en halvtimme (gärna 1-2 tim, börjar den tjockna späd med lite vatten). Koka pastan och servera med valda tillbehör.
Utifrån denna enkla sås kan man prova vidare själv med att ha i: selleri/morot/lök/skvätt vin/kalvfärs/basilika/oregano/chili/fänkål/timjan